10 factori care îți distrug viața sexuală

Scris de Gabriel Adam la 12 Mar 2017, ora 16:00

Există unele medicamente care au ca efect secundar reducerea libidoului. Dar nu e singura cauză a problemelor din viața sexuală.

Dacă înainte tânjeați după săruturile partenerului și nu puteați stă o clipă fără să va atingeți, iar acum folosiți dormitorul exclusiv pentru somn atunci cu sigurata aveți o problemă și relația voastră are nevoie de resuscitare.

Iată câțiva factori care contribuie din plin la reducerea numărului partidelor de sex.

1. Stresul

Se pare că stresul distruge tot. Și sănătatea, dar și viață amoroasă. Dacă stai să te gândești la job, la banii care se duc rapid, la răceală copilului sau la depresia bunicului, este normal că nu o să-ți mai stea mintea la sex. În cazul în care simți că nu le poți duce pe toate pe umeri, sfătuiește-te cu partenerul de viață, discutați aceste aspecte și dacă tot nu găsiți o soluție, apelați la un consilier sau la un medic. Dar nu lăsați lucrurile să va scape de sub control.

2. Problemele nerezolvate în căsnicie

Lipsă de comunicare în cuplu duce cu timpul la acumularea de frustrări. Încet-încet simți că nu mai poți avea încredere în partener, dorință sexuală se risipește, iar partidele de odinioară au devenit o simplă amintire. Nu lasă nerezolvate problemele de cuplu. Spune-ți pasul, ascultă-ți partenerul de viață. Împreună veți reuși să îndreptați lucrurile.

3. Alcoolul

Se spune că unul-două paharele de acool te dezinhiba și îți măresc libidoul. Dar această regulă nu este întotdeauna valabilă. Sunt și cazuri în care cheful dispare brusc, fie la cel care a consumat alcoolul, fie la cel care simte mirosul de alcool.

4. Lipsă somnului

Dacă ai probleme cu somnul, patul nu-ți inspiră decât odihnă. Ar fi bine să faci câteva investigații, să vezi unde este problemă. Poate suferi de insomnie sau de apnee în somn. Indiferent care ar fi cauza, ea afectează și viață sexuală, nu numai sănătatea

5. Medicamentele

Există unele medicamente care au că efect secundar reducerea libidoului. Acestea sunt de regulă antidepresive, dar lista poate continuă cu păștile pentru tensiunea arterială, antihistaminicele, contraceptivele orale. Consulta medicul. El îți poate recomanda fie schimbarea tratamentului, fie a dozajului. Nu întrerupe niciodată tratamentul dacă nu ai vorbit în prealabil cu doctorul care l-a prescris.

6. Lipsă încrederii de sine

Când respectul de șine este scăzut, este foarte greu să te gândești la sex. Cu atât mai mult să și ai relații intime. Dacă simți că partenerului(ei) de viață îi este rușine de modul în care arată (s-a îngrășat, are burtă, are celulită etc.), demostreaza-i cât de mult îl iubești în ciudă acestor „defecte”. Lasă-l (o) să vadă că încă îl(o) consideri sexy. Rezolvând problemă, viață voastră sexuală se va îmbunătăți cu siguranță.

7. Lipsa increderii de sine

Cand respectul de sine este scazut, este foarte greu sa te gandesti la sex. Cu atat mai mult sa si ai relatii intime. Daca simti ca partenerului(ei) de viata ii este rusine de modul in care arata (s-a ingrasat, are burta, are celulita etc.), demostreaza-i cat de mult il iubesti in ciuda acestor „defecte”. Lasa-l(o) sa vada ca inca il(o) consideri sexy. Rezolvand problema, viata voastra sexuala se va imbunatati cu siguranta.

8. Obezitatea

Dacă ai mai multe kilograme în plus, nu te vei putea bucura de o viată sexuală activă. Motivele sunt mai multe: ti-e rusine de modul in care arati, increderea de sine scazuta, te simti stigmatizat din punct de vedere social, plus ca intervin si probleme de ordin psihologic. Cum efortul, din cauza kilogramelor in plus, va fi mai mare vei obosi mai repede. Un specialist in nutritie iti va spune ce e de facut.

9. Disfunctiile erectile

Disfunctia erectila nu are nici o legatura directa cu scaderea libidoului. Este o boala care diminueaza capacitatile sexuale ale barbatului, nu si dorinta lui de a face sex. E adevarat, insa, cu timpul, din cauza ca se tem ca nu vor avea performante deosebite, isi vor pierde interesul. Sotiile/iubitele sunt cele care ar trebui sa intervina. Barbatilor le este putin rusine sa admita ca au probleme de aceasta natura asa incat prefera sa taca. Daca observi ca partenerul tau se confrunta cu asa ceva, vorbeste deschis cu el si convinge-l sa consulte un medic.

10. Nivelul scazut de testosteron

In tinerete, nivelul de testosteron al barbatilor este foarte ridicat. Odata cu inaintarea in varsta insa, nivelul acestui hormon scade treptat. Aproape o treime dintre barbatii trecuti de 60 ani au niveluri destul de reduse ale testosteronului, pentru a obtine si mentine o erectie.

Mai multe articole

BABY EXPO

BABY EXPO
Reclama 300x250 mapamond
2 reclame x 125 Vreau pizza
box 300x250 Kiss
box 300x250 Horion

PRIETENII NOŞTRI: