Adevărul despre regula celor 5 secunde aplicată mâncării scăpate pe jos

Scris de Gabriel Adam la 19 Mar 2017, ora 11:00

Mâncarea scăpată pe jos mai poate fi consumată dacă se află sub regula celor cinci secunde, spune un cercetător.

Profesorul Anthony Hilton din cadrul Universităţii Aston a afirmat că deşi aceste bucăţi de mâncare nu sunt complet fără niciun risc, mai pot fi consumate dacă au fost pe jos pentru o perioadă scurtă, conform Independent.

Acesta afirmă: ,,Consumul alimentelor care au stat câteva momente pe podea nu este lipsit de riscuri. Desigur alimentele care sunt vizibil acoperite de un strat de mizerie nu ar trebui mâncate, dar cele scăpate pe podeaua din casă nu ar trebui să conţină bacterii dăunătoare. Nu spun că bacteriile nu pot fi transferate de pe podea pe mâncare. Însă cercetarea noastră a demonstrat că tipul de podea şi de mâncare, precum şi perioada pe care alimentul o petrece pe jos au un impact diferit asupra numărului de bacterii care pot fi transferate”.

În cadrul unui sondaj în care au fost implicate 2.000 de persoane, doar 79% au recunoscut că ridică mâncare după ce cade pe jos şi o mănâncă, scrie descopera.ro.

Mai multe articole

BABY EXPO

BABY EXPO
Reclama 300x250 mapamond

Știri calde

2 reclame x 125 Vreau pizza
box 300x250 Kiss
box 300x250 Horion

PRIETENII NOŞTRI: