Ai aceste simptome? Mergi de urgenţă la medic!

Scris de Gabriel Adam la 4 Mar 2017, ora 14:00

Odată cu venirea primăverii, afecţiunile stomacului recidivează. Medicii spun că trecerea de la alimentaţia de iarnă, bogată în grăsimi, la cea de primăvară în care predomină legumele, crudităţile, acutizează simptomele gastritei şi ulcerului gastric. Consumul ridicat de crudităţi produce o aciditate gastrică crescută.

În această perioada, se înregistrează un număr mare de pacienţi cu crize ulceroase şi complicaţii ale bolii. Pentru a preveni agravarea bolii, medicii sfătuiesc bolnavii să evite abuzurile de orice fel, atât în ceea ce priveşte alimentaţia, cât şi consumul de cafea, tutun, alcool sau medicamente. De asemenea, aceştia au interzis cu desăvârşire automedicaţia pe care pacienţii o iau pentru durere sau arsuri gastrice.

„Se ştie că primăvară şi toamna simptomatologia ulcerului gastroduodenal se acutizează. Pacienţii trebuie să meargă la medic înainte de apariţia complicaţiilor. Una dintre cele mai frecvente şi grave complicaţii este hemoragia digestivă superioară. Bolnavii care au ulcer, însoţit de durere trebuie să se programeze în ambulatoriu, la medicul de specialitate, pentru a beneficia de consultaţie şi a preveni complicaţiile. În general, pacientul ajunge la spital când are complicaţii. Din păcate, hemoragiile digestive provoacă şi decese. În această perioada se înregistrează multe crize ulceroase, hemoragii digestive”, spun specialiștii.

Cele mai frecvente cauze ale gastritei şi ale ulcerului gastroduodenal sunt infecţia cu Helicobacter pylori, administrarea de medicamente, în principal antiinflamatoare, nivelul crescut de stres, excesul de alcool, abuzul de cafea, fumatul, mai ales pe stomacul gol, dar şi consumul de alimente prea reci sau prea fierbinţi, conform realitatea.net.

Mai multe articole

BABY EXPO

BABY EXPO
Reclama 300x250 mapamond
2 reclame x 125 Vreau pizza
box 300x250 Kiss
box 300x250 Horion

PRIETENII NOŞTRI: