Beneficii nebănuite ale citricelor: previn accidentul vascular cerebral

Scris de Gabriel Adam la 15 Mar 2017, ora 15:00

La ultima reuniune a Societății Americane de Sănătate și Chimie, care a avut loc în recent, a fost prezentat un studiu interesant cu privire la beneficiile pe care le au fructele citrice când vine vorba despre boli de inimă și ficat.

Cercetările au arătat că fructele citrice sunt mai sănătoase pentru noi decât am putea crede. Pe lângă furnizarea de vitamine esențiale, flavonoidele care se găsesc în aceste fructe ajută, de asemenea, la lupta împotriva obezității, bolilor de inimă și a celor de ficat.

Știm cu toții că fructele citrice sunt sănătoase. Le folosim atunci când preparăm sucuri naturale și le adăugăm în multe feluri de mâncare zi de zi. Ceea ce nu știm este că portocalele și lămâile sunt foarte recomandate atunci când vine vorba de lupta împotriva obezității.

Autorii studiului mai susțin că fructele citrice au efect pozitiv și asupra sistemului cardiovascular, dar și cel hepatic, datorită componetelor pe care le conțin aceste fructe, și anume, flavonoidele.

Portocala și lămâia mențin sub control grăsimea corporală

În zilele noastre, obezitatea este o problemă de sănătate publică. Atunci când greutatea corporală nu este cea normală, crește riscul de a dezvolta boli cardiace, hepatice și diabet. Obezitatea crește stresul oxidativ și inflamația. Prin urmare, declanșează o serie de reacții, care sunt periculoase pentru sănătate.

Flavonoidele care se găsesc în fructele citrice reduc riscul de accident vascular cerebral la femei

Accidentele vasculare cerebrale sunt un alt risc major pentru sănătate, numărul acestora crescând. În plus, ele au o incidență foarte mare la femei. Deși nu putem preveni toate accidentele vasculare cerebrale care apar, putem reduce numărul lor prin consumul de mai multe fructe citrice.

Acest lucru se datorează faptului că ele conțin flavonoide, care ajută la reducerea riscului de apariție a accidentului vascular cerebral cu aproape 19%. Flavonoidele sunt capabile de acest lucru prin prevenirea formării de cheaguri și, mai presus de toate, ajutând la menținerea vaselor de sânge ale creierului într-o stare bună.

Un studiu publicat în revista LiveScience a arătat că femeile care au consumat portocale, lămâi și grepfrut zilnic au redus de până la 19% riscul de a suferi un accident vascular cerebral ischemic.

Cu toate acestea, cei care se ocupă de acest studiu, au spus că trebuie evitat consumul de sucuri din comerț, deoarece acestea conțin zaharuri și nu sunt sănătoase.

În schimb, ar trebui să mâncate întotdeauna fructe naturale. Dacă ne limităm la sucurile ambalate, vom crește riscul de a deveni supraponderali și de a suferi de diabet. Și, cel mai important, fructele trebuie mâncate întregi.

Mănâncă „partea albă” a fructului citric

Secretul pentru multe beneficii a fructelor citrice, cum sunt lămâi și portocala este partea albă Este ceea ce este cunoscut sub numele de albedo și, destul de interesant, este primul lucru la care renunțăm. Dacă vrei să beneficiezi de proprietățile pozitive ale flavonoidelor, atunci mănâncă și albedoul. El aduce nenumărate avantaje:

– Luptă împotriva obezității și previne accidentele vasculare cerebrale;

– Previne cancerul de colon și de sân;

– Îmbunătățește circulația sanguină;

Pentru a evita dezvoltarea bolilor, menține un regim alimentar echilibrat, mănâncă cu înțelepciune și conștiincios. Și nu uita să fructele citrice trebuie să fie mereu organice.

Mai multe articole

BABY EXPO

BABY EXPO
Reclama 300x250 mapamond
2 reclame x 125 Vreau pizza
box 300x250 Kiss
box 300x250 Horion

PRIETENII NOŞTRI: