Capcana din spatele Facebook-ului: ce ascund de fapt postările din social media!

Scris de Gabriel Adam la 6 Mar 2017, ora 11:00

Modul în care este construit şi felul în care funcţionează Facebook-ul transformă această reţea de socializare într-un loc în care oamenii sunt încurajaţi să aibă dispute şi să sufere adevărate traume la nivel emoţional. Aceste lucruri au fost dezvăluite de profesorul Glenn Sparks de la Universitatea Purdue.

Sparks afirmă că site-ul îi forţează pe oameni să vorbească fără nicio grijă şi să nu se asculte unii pe alţii, o problemă fiind şi faptul că fiecare persoană ajunge să aibă un număr impresionant de „prieteni”.

Potrivit concluziilor profesorului Glen Sparks, specialist în comunicare, Facebook-ul este o adevărată capcană. Acest site îi forţează pe oameni să vorbească fără nicio grijă şi să nu-i asculte şi pe ceilalţi. De asemenea, din cauza faptului că persoanele care folosesc această reţea de socializare au atât de mulţi „prieteni”, conduce la certuri frecvente, care pot duce la adevărate traume emoţionale.

Toate acestea se întâmplă din cauza faptului că site-ul nu permite oamenilor să îşi exprime sentimentele şi crezurile politice sau cele referitoare la alte subiecte sensibile în mod corespunzător şi, inevitabil, aceste lucruri se tranformă în dispute.

„În timpul comunicării faţă în faţă tu îţi poţi exprima credinţele politice direct. Porţi o conversaţie. Facebook-ul nu este o platformă capabilă să găzduiască un dialog normal şi nu este un loc în care oamenii se ascultă unii pe alţii. Textul publicat pe Facebook este un mediu impropriu pentru exprimarea sentimentelor, lucru cheie pentru o conversaţie normală. Lipsa emoţiei din exprimarea noastră în social media conduce la apariţia unui act de comunicare marcat de critici şi răutăţi”, explică profesorul.

Facebook-ul încurajează oamenii să se împrietenească cu o mulţime de persoane. Totuşi, cu timpul, ei ajung să îşi dea seama că nu au nimic în comun şi rup acea relaţie de prietenie apăsând butonul „unfriend”. Acest lucru poate fi extrem de supărător pentru persoanele implicate.

„Dacă oamenii sunt capabili să îşi amintească faptul că se află în social media, atunci ei au în minte şi faptul că acest mediu este destinat să creeze conexiuni între persoane, nu să le dezbine. Atunci când oamenii publică un mesaj, ei nu-şi fac timp să răspundă corespunzător comentariilor apărute. Ei răspund impulsiv, lucru care conduce la apariţia unor reacţii emoţionale nedorite”, susţine profesorul Sparks.
Specialistul sugerează că reţelele de socializare nu sunt destinate unor conversaţii vaste legate de teme controversate. Acestea din urmă ar trebui să fie lăsate pentru comunicarea faţă în faţă, iar acest tip de comunicare este, cu siguranţă, un mod mult mai bun de a construi legături puternice între persoane, potrivit gandul.ro.

Mai multe articole

BABY EXPO

BABY EXPO
Reclama 300x250 mapamond
2 reclame x 125 Vreau pizza
box 300x250 Kiss
box 300x250 Horion

PRIETENII NOŞTRI: