Ce a spus premierul Grindeanu despre vizita la Cotroceni

Scris de Gabriel Adam la 17 Jan 2017, ora 11:00

Veniturile bugetare prognozate pentru anul 2017 includ măsurile şi facilităţile adoptate de Guvern, iar la Palatul Cotroceni „nu am vorbit despre minusuri, ci despre soluţii”, a declarat premierul Sorin Grindeanu, la România TV.

„N-am fost invitaţi la Palatul Cotroceni să vorbim despre minusuri, ci împreună cu ministrul Finanţelor am încercat să vedem cum facem bugetul pe 2017. A fost o discuţie cât se poate de deschisă, despre soluţii”, a spus premierul, arătând că datele pe care se bazează sunt „cifre reale, la zi, de la Comisia Naţională de Prognoză”.

„Sunt date la zi despre cadrul macroeconomic, despre creşterea economică, sunt calcule care se fac pe căi deja bătătorite. A, putem să vorbim despre modul în care se vor face acele cheltuieli bugetare, şi asta este cu totul altceva”, a precizat premierul.

Potrivit acestuia, veniturile bugetare sunt prognozate la 253,1 miliarde de lei, iar cheltuielile – la 277,2 miliarde de lei. „Rezultă un deficit care este mai mic de 3% din PIB, după calcule care includ măsurile adoptate de Guvern. Şi mai e ceva: avem angajamente cu NATO care prevăd alocări de 2% din PIB pentru armată, pe acestea nu le negociem, trebuie să le respectăm”, a mai spus Sorin Grindeanu.

Referindu-se la execuţia bugetară pe 2016, premierul a arătat că „marele semn de întrebare” constă în diferenţa dintre veniturile estimate în noiembrie, la ultima rectificare bugetară, şi realizările cu care a fost încheiat anul. „Semnele de întrebare au apărut când datele erau aproape de adevăr, în noiembrie, adică mai era doar o lună. În noiembrie, s-a spus că veniturile estimate ar fi de 253 de miliarde de lei, dar lucrurile s-au închis la 221 de miliarde de lei ca venituri totale. Această diferenţă nu se acoperă. Nu putem să ne jucăm cu acest tip de lucruri”, a mai spus premierul.

Mai multe articole

BABY EXPO

BABY EXPO
Reclama 300x250 mapamond
2 reclame x 125 Vreau pizza
box 300x250 Kiss
box 300x250 Horion

PRIETENII NOŞTRI: