Ce înseamnă dacă te mănâncă nasul: e mai rău decât îţi imaginai!

Scris de Gabriel Adam la 15 Jan 2017, ora 13:00

Mâncărimile la nivelul nasului nu sunt doar foarte enervante, dacă ai mâinile ocupate, ci pot fi semnul unei afecţiuni grave. Vezi ce înseamnă dacă te mănâncă nasul!

Superstiţii: Când te mănâncă nasul pe dinafară, te vei întâlni cu un cunoscut, ori teaşteaptă o nelămurire vis-a-vis de ceva sau cineva, ori te vei întâlni într-o oră cu un nebun sau, şi mai rău, vei fi atras într-o încăierare.

De asemenea, se mai spune că se vesteşte că eşti bârfit când te mănâncă nasul, iar nasulplin de mâncărime anunţă o vizită plăcută. Pentru a da certitudine acestui eveniment, trebuie săîţi freci nasul cu un obiect de lemn.

Pe de altă parte, mâncărimea de nas poate fi şi semnul unei boli:

Alergii (Rinită alergică)

Alergiile provoacă adesea mâncărimi în zona nasului, care curge, ca la o răceală. Mâncărimea din zona nasului poate fi asociată cu ochi injectaţi, senzaţie de sufocare şi multe alte simptome de răceală sau gripă.

Infecţie sinusuri

Infecţiile bacteriene ale căilor respiratorii superioare pot cauza mâncărimi şi edem nazal. Sinuzitele, infecţiile de tipul rinitelor non-alergice, sau coşurile etc pot provoca mâncărimi serioase şi iritaţii la baza nasului şi în interior.

Dermatită

Unele tipuri de dermatită pot să se extindă la nivelul feţei şi ansului, nu doar pe scalp. Dermatita seboreică apare adesea la persoanele cu ten gras sau mixt, deoarece nasul face parte din zona T.

Mai multe articole

BABY EXPO

BABY EXPO
Reclama 300x250 mapamond
2 reclame x 125 Vreau pizza
box 300x250 Kiss
box 300x250 Horion

PRIETENII NOŞTRI: