Ce se întâmplă cu gigantul Metro: care este decizia…

Scris de Gabriel Adam la 8 Feb 2017, ora 16:00

Acționarii grupului german de distribuție Metro AG au votat în favoarea divizării grupului în două entități, una care va cuprinde operațiunile angro Metro Cash & Carry, iar cealaltă se va ocupa de distribuția de produse electronice de larg consum.

Metro, un conglomerat cu 2.000 de magazine în 29 de țări, a demarat de mai mulți ani un vast proces de restructurare pentru a se concentra pe activitățile cash-and-carry și distribuția de produse electronice de larg consum, iar în paralel a vândut magazinele Kaufhof și supermarketurile Real din Europa de Est. Grupul german speră ca, până la mijlocul acestui an, să introducă la bursă activitățile sale cash-and-carry, care vor păstra denumirea Metro, în timp ce activitățile de distribuție de produse electronice de larg consum, regrupate sub marca Metro-Saturn, vor fi rebotezate Ceconomy.

Într-un comunicat de presă difuzat luni seara, Metro a anunțat că această divizare a fost aprobată de 99,95% din drepturile de vot reprezentate. Rezultatul votului era de așteptat, având în vedere că trei dintre cei mai mari investitori ai Metro — Haniel, Beisheim și Schmidt Ruthenbeck—, care împreună, dețin aproape 50% din întregul grup, au anunțat încă înaintea reuniunii anuale că vor sprijini divizarea.

Mai multe articole

BABY EXPO

BABY EXPO
Reclama 300x250 mapamond
2 reclame x 125 Vreau pizza
box 300x250 Kiss
box 300x250 Horion

PRIETENII NOŞTRI: