Cine este Sorin Grindeanu, noua propunere PSD-ALDE pentru funcția de prim ministru

Scris de Ora de Stiri la 29 Dec 2016, ora 12:58

Propunerea de premier a PSD a ajuns la Cotroceni. PSD și ALDE au trimis nouă propunere în plic și prin e-mail după ce prima nominalizare, a doamnei Sevil Shhaideh, nu a fost acceptată de către președintele Klaus Iohannis.

Miercuri după-amiază, după două ore de consultări, liderul PSD, Liviu Dragnea, a prezentat rezultatul discuțiilor. S-a ales varianta unei noi nominalizări. Astfel, noua propunere din partea PSD este Sorin Grindeanu, cel care ocupă funcția de președinte al Consiliului Județean Timiș și este președintele PSD Timiș.

Acesta a devenit deputat în 2012, iar iunie 2016 a candidat la alegerile locale din județul Timiș.

„Am avut o discuţie cu membrii Comitetului Executiv. I-am rugat pe colegi să-şi spună părerea, după discuţiile pe care le-au avut cu oamenii din judeţe, pentru că acolo este puterea, în teritoriu.

Colegii au propus ca a doua propunere să fiu eu. Am spus în campanie lucruri, în mod cinstit, nu mincinos. Nu vreau să obţin o funcţie forţând o lege despre care toată lumea spune că este constituţională şi nedreaptă. Aşa că a trebuit să alegem o soluţie cu un coleg care este loial partidului şi programului de guvernare. Un coleg care nu merge la Palatul Victoria să-şi creeze un pol de putere. Nu că ar putea. Decizia mea, susţinută de colegi, a fost că alegem bunăstarea pentru români, mai mulţi bani, libertatea de a gândi, de a vorbi inclusiv la telefon. Nu a fost o decizie uşoară. Am propus colegilor, după ce înainte m-am consultat cu domnul Tăriceanu, ca propunerea noastră să fie domnul Sorin Grindeanu.

Nu e agent Hamas, poate se descoperă că este KGB, că a omorât pe cineva… Sper că această propunere să fie luată în serios.”, a declarat pentru Digi24.ro Liviu Dragnea, preşedintele PSD.

Sorin Grindeanu a fost ministru al Comunicaţiilor în guvernul Ponta şi este actualul preşedinte al Consiliului Judeţean Timiş. A fost membru în Comisia de control a SRI din Parlament în perioada februarie 2013 – decembrie 2014. A fost deputat PSD de Timiş şi preşedinte al Organizaţiei Judeţene a PSD Timiş şi al PSD Timişoara. E născut la 5 decembrie 1973 în Caransebeş. În perioada 2008-2012 a fost viceprimar al Timisoarei.

Grindeanu ministru

În 2013, Grindeanu a urmat un Program postuniversitar de formare şi dezvoltare profesională în domeniul Ştiinţe Militare, Informaţii şi Ordine Publică – Academia Naţională de Informaţii.

Este absolvent al Universităţii de Vest din Timişoara, Facultatea de Matematică, Secţia Informatică (anul 1997).

Este membru PSD din 1996 (pe atunci PDSR). Înainte de a fi viceprimar al Timișoarei, a fost preparator şi apoi asistent la Universitatea de Vest Timişoara, Facultatea de Sociologie şi Psihologie, şi apoi director al Direcţiei pentru Tineret şi Sport din Timiş.

Potrivit declaraţiei de avere, Sorin Grindeanu are trei terenuri în judeţul Timiş. El a creditat cu 20.000 euro şi 83.000 de lei firma SC DuoFarm SRL, unde soţia sa este farmacist-diriginte. Are un credit de 44.000 de euro la ING.

Vezi CV Sorin Grindeanu (sursa Camera Deputaților).

Sursa:digi24.ro, hotnews.ro, oradetimis.ro

Mai multe articole

BABY EXPO

BABY EXPO
Reclama 300x250 mapamond
2 reclame x 125 Vreau pizza
box 300x250 Kiss
box 300x250 Horion

PRIETENII NOŞTRI: