Dormi doar şase ore pe noapte? Iată la ce risc te expui

Scris de Gabriel Adam la 21 Oct 2016, ora 10:00

Un studiu realizat de cercetătorii americani de la Universitatea din California a demonstrat că numărul orelor din somn din timpul nopţii are un impact semnificativ asupra sănătăţii. Concret, persoanele care dorm mai puţin de şase ore, răcesc mai repede.

Persoanele care dorm şase ore sau mai puţin pe noapte prezintă un risc de patru ori mai mare în faţa răcelilor. Asta pentru că, susţin oamenii de ştiinţă de la Universitatea din California, organismul devine obosit şi nu mai poate lupta virusurile.

„Nu doar că te vei simţi slăbit şi sensibil, dar atunci când nu dormi suficient sănătatea îţi este afectată”, a explicat dr. Aric Prather.

Pentru a ajunge la această concluzie, oamenii de ştiinţă americani au analizat programul de odihnă a 164 de voluntari, timp de o săptămână, apoi i-au expus la virusul comun al răcelii. Astfel, au descoperit că cei care au dormit mai puţin s-au îmbolnăvit mai uşor decât aceia care au dormit mai mult în timpul nopţii, scrie The Mirror.

„Durata somnului a fost mai importantă decât orice alt factor”, a precizat dr. Prather. „Nu a contat vârsta participanţilor la studiu, nivelul de stres, rasa, educaţia, venitul sau dacă erau fumători sau nu. Din punct de vedere statistic, somnul s-a dovedit a fi cel mai important”, a completat cercetătorul în final.

Mai multe articole

BABY EXPO

BABY EXPO
Reclama 300x250 mapamond
2 reclame x 125 Vreau pizza
box 300x250 Kiss
box 300x250 Horion

PRIETENII NOŞTRI: