Dragnea: Ministrul Justiţiei a adoptat cea mai bună poziţie, de a evalua activitatea lui Kovesi şi Lazăr

Scris de Gabriel Adam la 14 Mar 2017, ora 07:30

Liderul PSD Liviu Dragnea a declarat că ministrul Justiţiei a adoptat cea mai bună poziţie, respectiv aceea de a face o analiză, o evaluare a activităţii procurorului şef al DNA şi Procurorului General, în condiţiile în care, potrivit CCR, Ministerul Public a „sărit” din Constituţie.

Pe de altă parte, premierul Sorin Grindeanu a anunţat că se va întâlni cu ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, pentru a discuta despre declaraţiile acestuia referitoare la schimbarea din funcţie a procurorului-şef al DNA, Laura Kovesi, dar şi a procurorului general, Augustin Lazăr.

Solicitat să comenteze declaraţia ministrului Justiţiei, Tudorel Toader, privind evaluarea activităţii procurorului şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, şi a Procurorului General al României, Augustin Lazăr, Dragnea a precizat că, în opinia sa, toate declaraţiile ministrului Justiţiei, făcute duminică seara, sunt declaraţii „înţelepte şi aşezate”.

„Tot ce a spus ministrul Justiţiei mi se pare de foarte mare bun simţ şi toţi cred că aşteptăm cu interes evoluţiile viitoare. Omul (Tudorel Toader, n.r.) a explicat foarte bine aseară în emisiune, pentru că totuşi este o motivare a unei decizii a CCR cum mai rar s-a întâmplat – destul de detaliată şi care pune punctul pe foarte multe „I”-uri – teme de dezbatere profundă din ultima perioadă, din ultimii ani chiar. Totuşi, discutăm de nişte acţiuni ale Ministerului Public care au sărit din Contituţie”, a spus Dragnea.

El a arătat că, în această situaţie, cea mai bună poziţie este cea pe care a adoptat-o ministrul Justiţiei, respectiv aceea ca înainte de orice să facă o analiză.

Mai multe articole

BABY EXPO

BABY EXPO
Reclama 300x250 mapamond
2 reclame x 125 Vreau pizza
box 300x250 Kiss
box 300x250 Horion

PRIETENII NOŞTRI: