Greşeala pe care o facem toţi când punem LAPTELE la frigider!

Scris de Gabriel Adam la 3 Mar 2017, ora 11:00

Organizarea corectă a alimentelor în frigider te va ajuta să risipești mai puține produse, dar și să economisești bani. Spre exemplu, este o idee rea să păstrezi laptele pe ușa frigiderului și să o recunoaștem, mai toți facem asta. Acest loc îi reduce esențial durata de viață.

Portalul goodhousekeeping.co.uk vine cu o explicație : ușa este cea mai caldă parte a frigiderului, iar laptele, în virtutea ingredientelor pe care le conține, trebuie să stea în cel mai rece sector al frigiderului.

Ordinea în care puteți stoca eficient și corect alimentele

În sertarele de jos păstrăm legumele crude, frunzele de salată și fructele. Păstrați-le în compartimente separate căci unele fructe emit un gaz ce le face să se strice mai repede. Nu păstrați ierburile și frunzele în spatele frigiderului pentru că ar putea îngheța.

Pe rafturile de jos ale frigiderului, păstrăm carnea și peștele crud sigilate. Aici se află cea mai rece parte a frigiderului care păstrează mâncarea proaspătă.

Rafturile de mijloc sunt bune pentru produsele lactate și ouă. Asigurați-vă că iaurtul este bine închis, de dorit sigilat, pentru a preveni infiltrarea bacteriilor în produs.

Rafturile de sus sunt pentru produsele pre-preparate (pre-gătite). Salamurile și mâncarea rămasă după masă ar trebui stocate în partea de sus a frigiderului căci acolo temperatura este constantă.

Pe ușa frigiderului păstrăm alimentele ce au conservanți naturali. Pe ușă temperatura fluctuează cel mai mult, deci e bine să păstrezi acolo condimentele, sucurile și tot ce e conservat. Laptele nu îl păstrăm aici, dar e un spațiu potrivit pentru unt și cașcavalul moale.

Pe lângă asta, țineți cont că frigiderul trebuie menținut curat. Printre fructele și legumele care elimină gaz se număr avocado, bananele, nectarinele, perele, prunele și roșiile. Cel mai bine ar fi să nu le păstrați în frigider tocmai pentru a preveni stricarea lor.

Mai multe articole

BABY EXPO

BABY EXPO
Reclama 300x250 mapamond
2 reclame x 125 Vreau pizza
box 300x250 Kiss
box 300x250 Horion

PRIETENII NOŞTRI: