Grindeanu: “Nu e treaba mea să fac evaluări la Parchete!”

Scris de Gabriel Adam la 14 Mar 2017, ora 08:00

Premierul Sorin Grindeanu a declarat că se va întâlni cu ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, pentru a discuta despre declaraţiile acestuia referitoare la schimbarea din funcţie a procurorului-şef al DNA, Laura Kovesi, dar şi a procurorului general, Augustin Lazăr.

„O să încerc să mă văd (cu Tudorel Toader – n.r.), să văd care e şi programul dânsului şi azi mai avem şi Parlamentul. (…) Nu am avut o discuţie cu dl. ministru (Tudorel Toader – n.r.). Pot să vă spun punctul meu de vedere – am auzit de decizia Curţii Constituţionale, nu am citit-o şi nu cred că e treaba mea. Eu cred că e treaba Ministerului Public, nu vreau să intru în detalii de acest tip, pentru că e un domeniu pentru cei care trebuie să aplice decizia CCR, care trebuie să respecte legea. Nu e o chestiune care să ţină de primul-ministru”, a declarat Sorin Grindeanu.

El a mai spus că vrea să discute cu Tudorel Toader, pentru a şti poziţia acestuia „dincolo de declaraţii”.

Întrebat dacă cei doi procurori-şefi de Parchete ar trebui schimbaţi din funcţie, Grindeanu a spus: „Nu cred că e treaba mea să fac astfel de evaluări”. Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a declarat, luni dimineaţă, că nu le-a sugerat procurorului general al României, Augustin Lazăr, şi procurorului-şef DNA, Laura Codruţa Kovesi, să demisioneze, ci doar „a evocat o instituţie din Codul Muncii”.

Mai multe articole

BABY EXPO

BABY EXPO
Reclama 300x250 mapamond
2 reclame x 125 Vreau pizza
box 300x250 Kiss
box 300x250 Horion

PRIETENII NOŞTRI: