Jucăriile: ce s-a schimbat în prezent şi de ce dăunează acest lucru

Scris de Ora de Stiri la 14 Apr 2017, ora 09:40

Ce îşi doresc acum copiii de ziua lor sau de Paşte? Jucării. Dar conceptul are alte veleităţi în ziua de astăzi. În 2017, copiii visează să primească un smartphone, o tabletă sau un alt gadget la care părinţii lor nu aveau acces la timpul respectiv, ba chiar din contră. Puţini dintre cei mici au cunoscut bucuria celor care sunt mai mari acum să se joace cu figurine simple, să coloreze cărţi, să îşi imagineze poveşti cu păpuşi simple, care nu făceau tot felul de lucruri, aşa cum se întâmplă în prezent.
Vor jucării din ce în ce mai complexe, care să facă diverse lucruri.
Cine este mai fericit? Părintele său copilul de acum? Acesta a fost studiul realizat de curând de cei de la Digi 24, care a scos la iveală o concluzie cel puţin tristă: producătorii de jucării care nu ţin pasul cu timpurile, tind să dispară rapid.
Conform unui studiu realizat în România în urmă cu un an, copiii au pierdut mult contactul cu lumea înconjurătoare tocmai din cauza jucăriilor care îi fac să trăiască într-o lume virtuală, acolo unde interacţiunea cu alţi oameni nu se mai face faţă în faţă, pierzându-şi astfel din abilităţile pe care le au cei mai mari, adică părinţii lor.

Mai mult decât atât, cei care în anii 1990 şi chiar mai devreme s-au jucat cu jucării nu chiar sofisticate şi nici multe, nu şi-ar dori să aibă o copilărie în perioada contemporană: “Îmi plăcea mult să ne jucăm cu indienii, era o bucurie mare când primeam aceste jucării, pentru că le şi colecţionam”, declară Cristi Vancea într-un reportaj realizat de Digi24, bărbat trecut de 30 de ani, pentru care jucăriile erau simple şi adăugă la ele un strop de imaginaţie şi de socializare pentru că distracţia să fie garantată şi de lungă durată.

Vremurile se schimbă. Copiii se schimbă. Uneori, însă, e bine că părinţii să le cumpere jucării care să le pună la contribuţie imaginaţia şi creativitatea, să îi facă să gândească mai mult, nu să se bucure neapărat de o acţiune a acelei jucării, una care se face automat, la comandă, la o simplă apăsare a unui buton.

Vino la Noriel pentru a descoperi jucării care îl vor angrena pe cel mic într-o lume în care socializarea şi comunicarea vin la pachet. Iar cei mari pot să regăsească vechile jucării, cu un mic upgrade potrivit timpului.

BABY EXPO

BABY EXPO
Reclama 300x250 mapamond
2 reclame x 125 Vreau pizza
box 300x250 Kiss
box 300x250 Horion

PRIETENII NOŞTRI: