Leo Iorga nu mai poate folosi numele trupei. Paul Csucsi a câştigat procesul pentru marca Compact

Scris de Mihai Bacalu la 11 Jun 2016, ora 10:01

Solistul Paul Csucsi a câştigat vineri, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, în mod irevocabil, procesul pentru utilizarea numelui trupei Compact, în faţa fostului coleg Leo Iorga.

Csucsi a cerut în isntanţă, în urmă cu trei ani, ca să i se interzică lui Iorga să se mai foosească de numee Compact, în concertele pe care acesta le susţine, pretinzând că acest lucru aduce prejudicii de imagine formaţiei.

Iniţial, solicitarea lui Csucsi a fost respinsă a Tribunalul Bucureşti, în martie 2014

Solutia pe scurt: Respinge ca neîntemeiată cererea reclamantului. Respinge ca rămasă fără obiect cererea de intervenţie accesorie. Ia act că nu se solicită cheltuieli de judecată de către pârât şi intervenient. Cu apel în 15 zile de la comunicare. Pronunţată în şedinţă publică.

Curtea de Apel Bucureşti a schimbat soluţia n noiembrie 2014, menţinută acum de ÎCCJ

Solutia pe scurt: Admite apelul declarat de apelantul-reclamant Csucsi Paul. Schimbă în parte sentinţa apelată, în sensul că: Admite în parte acţiunea. Obligă pârâtul Iorga Leonard să nu mai folosească marca naţională individuală, verbală COMPACT nr.108168, număr depozit M 2010 01750, în afişele, reclamele, spectacolele, contractele sau evenimentele pe care le organizează sau la care participă, singură ori alături sau/şi impreună cu alte denumiri de formaţii de muzică din care face parte pârâtul, sau cu care participă la evenimente, în ţară sau străinătate. Respinge acţiunea pentru rest. Obligă pârâtul să plătească reclamantului suma de 1200 lei cu titlul de cheltuieli de judecată parţiale în faţa primei instanţe. Păstrează sentinţa sub aspectul soluţionării cererii de intervenţie.

Scurt istoric al trupei Compact, de pe pagina oficială de prezentare

Trupa Compact a luat fiinta in 1977, la Cluj, insa a intrat in atentia publicului abia in 1981, an in care si-a gasit identitatea muzicala datorita cooptarii lui Paul Ciuci – solist, chitarist si compozitor. A fost un inceput de drum, compozitiile lui Paul Ciuci s-au facut remarcate rapid datorita stilului si timbrului aparte, iar in scurt timp, Compact a devenit una dintre cele mai cunoscute si iubite formatii rock din Romania.
Primele piese ale trupei au fost inregistrate in 1982, acestea aparand pe albumul „Formatii Rock 6″.
Tot in 1982, Compact participa la Festivalul Rock “Serbarile Marii”, unde obtine Premiul I, iar Paul Ciuci este desemnat cel mai bun solist vocal al unei formatii rock.
In 1983 este lansat primul mare succes al formatiei, „Fata din vis”, care aduce notorietatea acesteia. Doi ani mai tarziu, „Fata din vis” – melodie care va deveni ulterior hitul multor generatii – apare pe primul album propriu al trupei, caruia ii da si titlul.
Intre 1982 si 1986, formatia isi petrece sezoanele estivale concertand in fiecare seara in statiunea Costinesti.
Anii ‘80 i-au adus trupei numeroase turnee in tara – cu sute de concerte anual – si prezente in festivaluri.
In 1985, trupa Compact este invitata la Festivalul Rock de la Dresda – cea mai importanta manifestare de profil destinata tarilor din blocul communist -, iar un an mai tarziu, efectueaza turnee in fosta Uniune Sovietica si Bulgaria.
In 1988, Compact lanseaza albumul „Cantec pentru prieteni”. Au urmat: “Pe tine te-am ales” (1997), “Compact 100%” (1998), “5.Compact” (2002), “In memoriam” (2005) si “Compact live” (2007).
In perioada 1991 – 1995, Paul Ciuci a plecat din trupa Compact, alaturandu-se formatiei Sfinx Experience, care, de-a lungul timpului, a reunit nume importante din muzica autohtona. A cantat cu aceasta in Olanda, Luxemburg si Belgia, insa nu a putut sa stea departe prea mult de trupa sa de suflet, astfel ca in 1996 a revenit la Compact.
In 1996, trupa participa la turneul national Marlboro Music, iar cativa ani mai tarziu canta in deschidere la nume precum Bonnie Tyler, Europe, Scorpions.
Urmeaza turnee in strainatate. 2005 este anul in care Compact a efectuat un turneu de 45 de zile in Statele Unite ale Americii. In 2008, este randul Canadei, unde formatia a sustinut concerte in Toronto si Montreal. In acelasi an, trupa a avut spectacole incununate cu mult succes in Germania, Spania si Cipru.
In 2010, Compact desfasoara turneul national Cantec pentru prieteni, care a cuprins aproape 50 de orase.
In 2011, pe langa numeroasele spectacole din tara, trupa intreprinde noi turnee in Germania si Canada. Concertele sold-out au facut ca membrii formatiei sa fie invitati si in anul urmator in cele doua tari. Turneul german din 2012 a cuprins si un concert caritabil, pentru fundaţia muzicianului german Peter Maffay (Fundaţia “Peter Maffay”). In Canada, formatia a desfasurat un turneu de o luna, in sase localitati, care a insemnat bucuria intalnirii cu un public ce a cantat piesele Compact de la inceputul si pana la sfarsitul spectacolelor.
La finele lui 2012, Paul Ciuci s-a implicat intr-o initiativa umanitara a postului de radio Europa FM, cantand alaturi de alti 13 artisti romani imnul campaniei “Nu esti singur pe lume”.
In prezent, formatia pregateste un nou turneu national de amploare si lucreaza la un nou album. La inceputul anului, Compact a lansat, intr-o noua versiune, piesa “Esti totul pentru mine”, extrem de bine primita de public.

 

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

BABY EXPO

BABY EXPO
Reclama 300x250 mapamond
2 reclame x 125 Vreau pizza
box 300x250 Kiss
box 300x250 Horion

PRIETENII NOŞTRI: