Oraşul în care nu există Poliţie, şomaj, iar casele sunt gratuite!

Scris de Gabriel Adam la 5 Dec 2016, ora 10:00

Oraşul este descris ca fiind o „utopie socialistă”, însă pare prea fantezist pentru a fi adevărat, scrie The Mirror.

Un oraş fără poliţie, fără criminalitate, foarte puţin şomaj şi unde locuitorii au liberatea de a-şi construi unde vor casele pare o urbă desprinsă din romanele science-fiction, Îîsă acest lucru se întâmplă în realitate, potrivit Business Magazin.

Marinaleda se află la câţiva kilometri de Sevilia, Spania, şi aici locuiesc în jur de 2.750 de persoane. Localitatea este condusă de către Juan Manuel Sanchez Gordillo care a devenit cunoscut ca fiind un fel de „Robin Hood spaniol”. Acesta se află la conducerea localităţii din regiunea Sevillia încă din 1979. În oraş funcţionează o cooperativă agricolă unde lucrează aproape toată populaţia localităţii (2.650 de angajaţi), iar fiecare angajat este plătit cu 1.200 de euro pe lună.

În plus, Marinaleda le oferă rezidenţilor o casă, cu condiţia să o construiască singuri şi dacă au fost rezidenţi ai Marinaledei timp de cel puţin doi ani. Cărămizile şi mortarul sunt oferite gratis de guvernul local din Andaluzia, regiunea de care aparţine satul.

De asemenea, persoanele care vor să-şi construiască o casă sunt ajutaţi cu arhitecţi, dar şi cu muncitori. Cei care se angajează să îşi construiască o casă plătesc câte 15 euro pe lună, dar încep plata abia după terminarea construcţiei. Datoria este moştenită de copii pentru a putea fi acoperite costurile.

Mai multe articole

BABY EXPO

BABY EXPO
Reclama 300x250 mapamond
2 reclame x 125 Vreau pizza
box 300x250 Kiss
box 300x250 Horion

PRIETENII NOŞTRI: