Percheziții la persoane care ar fi cauzat un prejudiciu de peste 37 milioane de euro

Scris de Ora de Justitie la 29 Mar 2016, ora 14:43

Procurorii desfășoară 4 percheziții domiciliare pe raza municipiilor București și Ilfov, care vizează locuințele unor suspecți (dintre cei 50, persoane fizice și juridice) cercetați pentru săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală, spălare de bani, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi fals în declaraţii comise în legătură cu activitatea de reciclare a deşeurilor de ambalaje.

Aceștia s-au sustras de la plata obligaţiilor fiscale către Fondul pentru mediu, cauzând un prejudiciu în cuantum total de 167.938.548 lei (peste 37 milioane euro), iar prin evidențierea unor operațiuni fictive au prejudiciat bugetul de stat în cuantum total de 4.292.469 lei (peste 947 mii euro), reprezentând TVA şi impozit pe profit.

În continuarea cercetărilor într-o cauză penală având ca obiect săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală, spălare de bani, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi fals în declaraţii comise în legătură cu activitatea de reciclare a deşeurilor de ambalaje, în cursul zilei de azi, 29 martie 2016, pe baza autorizaţiilor emise de către instanţă, sub coordonarea procurorilor Secţiei de urmărire penală şi criminalistică, ofiţeri ai Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, împreună cu lucrători ai Serviciului de Intervenţii şi Acţiuni Speciale şi beneficiind de sprijinul de specialitate al Institutului Naţional de Criminalistică, efectuează 4 percheziţii domiciliare pe raza municipiului Bucureşti şi a judeţului Giurgiu. Acestea vizează locuinţele unor suspecţi (dintre cei 50, persoane fizice sau juridice cercetaţi în cauză) în legătură cu activitatea de reciclare a deşeurilor de ambalaje, reglementată de Directiva 94/62/CE/1998 a Parlamentului European şi a Consiliului.

Din actele de urmărire penală efectuate până în prezent a rezultat că, numai în anul 2014, una dintre societăţile prestatoare de servicii de reciclare a deşeurilor de ambalaje ce face obiectul cercetărilor a înregistrat operaţiuni fictive de achiziţie şi reciclare a unei cantităţi de 113.131.060 kg deşeuri de ambalaje, care au fost raportate unui număr de 6 operatori economici licenţiaţi în vederea preluării obligaţiilor privind realizarea obiectivelor anuale minime de îndeplinit de operatorii economici, care au introdus pe piaţa naţională bunuri ambalate şi ambalaje de desfacere.

Prin înregistrarea documentelor ce atestă operaţiuni fictive de reciclare a deşeurilor de ambalaje primite de la această societate, cei 6 operatori licenţiaţi au declarat, în anul 2014, în mod nereal, îndeplinirea obiectivelor minime prevăzute în anexa nr. 3 la O.U.G. nr. 196/2005 privind Fondul pentru mediu, ceea ce a condus la sustragerea de la plata obligaţiilor fiscale către Fondul pentru mediu, în cuantum total de 167.938.548 lei (peste 37 milioane euro).

Totodată, prin evidenţierea în actele contabile ale societăţii reciclatoare şi ale celor 6 operatori licenţiaţi cărora această societate le-a emis facturi de prestări servicii (în anul 2014), de cheltuieli ce nu au la bază operaţiuni reale ori prin evidenţierea de operaţiuni fictive, s-a produs un prejudiciu bugetului de stat în cuantum total de 4.292.469 lei (peste 947 mii euro), reprezentând TVA şi impozit pe profit.

Reamintim că în cauză au mai fost efectuate percheziţii la data de 17 noiembrie 2015.

BABY EXPO

BABY EXPO
Reclama 300x250 mapamond
2 reclame x 125 Vreau pizza
box 300x250 Kiss
box 300x250 Horion

PRIETENII NOŞTRI: