Precizare importantă a MAI legată de CEL MAI BANAL ACT: să nu zici că nu ai fost INFORMAT!

Scris de Calin Tenche la 6 May 2016, ora 10:39

Ministerul Afacerilor Interne – MAI vine cu o precizare importantă în atenţia celor care se adresează serviciului public comunitar de evidenţă a persoanelor.

Pentru că au fost cazuri când la ghişeu s-au prezentat mama, tata, prietenul ori… vecina, nu e o glumă!, MAI face precizarea că cererile pentru eliberarea actelor de identitate se depun personal, iar actele de identitate se eliberează titularilor.

În situaţia în care solicitantul nu se află în ţară, transmite MAI, mandatarul va prezenta procura specială pe care se află aplicată fotografia titularului, autentificată de misiunea diplomatică sau oficiul consular de carieră al României din statul în care se află solicitantul. În cuprinsul procurii speciale este necesar să se regăsească referirea expresă la obiectul mandatului.

Cetăţenii români aflaţi în străinătate pot depune cererea pentru eliberarea primului act de identitate împreuna cu documentele prevăzute de lege la misiunile diplomatice sau la oficiile consulare ale României din statul respectiv.

Aici poţi obţine informaţii oficiale privind activitatea de evidenţă a persoanelor şi actele necesare.

Citeşte şi:  DECIZIE importantă a MAI, anunţată ASTĂZI, legată de actele de identitate! şi

Verifică-ţi ACUM cartea de identitate! Ce anunţă autorităţile: te poţi alege cu o AMENDĂ

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

BABY EXPO

BABY EXPO
Reclama 300x250 mapamond
2 reclame x 125 Vreau pizza
box 300x250 Kiss
box 300x250 Horion

PRIETENII NOŞTRI: