Premierul a desfiinţat Cancelaria

Scris de Gabriel Adam la 7 Jan 2017, ora 08:00

Guvernul Grindeanu a desfiinţat, în prima şedinţă, prin ordonanţă de urgenţă, Cancelaria premierului, ale cărei atribuţii, activităţi şi personal sunt preluate de Secretariatul General al Guvernului.

De asemenea, Loteria Română a revenit în subordinea Ministerului Finanţelor Publice. În iunie 2016, Executivul condus de Dacian Cioloş a decis trecerea Loteriei Române din subordinea premierului în cea a ministrului Economiei. Guvernul Ponta a aprobat în octombrie 2015 un proiect de OUG prin care Compania Naţională „Loteria Română” a fost transferată de la Ministerul Finanţelor la Oficiul Naţional pentru Jocuri de Noroc, aflat în subordinea premierului.

Totodată, Agenţia Domeniilor Statului trece din subordinea guvernului în cea a Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale.

De asemenea, potrivit OUG publicată în Monitorul Oficial, au fost modificate structurile unor minister şi modificarea denumirilor ministerelor.

Astfel, Ministerul Consultarii Publice şi Dialogului Civic devine Ministerul Consultării Publice şi Dialogului Social, Ministerul Muncii, Familiei şi Protectiei Sociale devine Ministerul Muncii şi Justiţiei Sociale, Ministerul Culturii devine Ministerul Culturii şi Identităţii Naţionale, Ministerul Comunicaţiilor şi pentru Societatea Informaţională devine Ministerul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale.

Aceeaşi ordonanţă de urgenţă dă putere ministrului delegat pentru Afaceri Europene să avizeze, alături de Ministrul de Externe, actele normative. El va coordona şi organiza pregătirea Preşedintiei române a Consiliului UE din 2019 şi asigură coordonarea procesului de elaborare a mandatelor României în domeniul afacerilor europene pe care le avizează în mod obligatoriu.

În 2012, CCR a decis că preşedintele reprezintă România la Consiliul European, dar îl poate delega pe primul-ministru. În ambele cazuri, preşedintele era cel care stabilea mandatul.

Premierul Sorin Grindeanu l-a demis pe şeful Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă, Marcel Miclău, numit în funcţie în august de guvernul Cioloş, şi a numit-o în funcţie pe Cristiana Barbu.

Mai multe articole

BABY EXPO

BABY EXPO
Reclama 300x250 mapamond
2 reclame x 125 Vreau pizza
box 300x250 Kiss
box 300x250 Horion

PRIETENII NOŞTRI: