Prinţesa Margareta a fost prezentă la slujba Învierii din Cluj alături de Prinţul Radu, vicele Vakar şi mitropolitul Andrei

Scris de Mihai Bacalu la 16 Apr 2017, ora 08:35

Capii bisericilor româneşti au transmis credincioşilor scrisorile pascale cu mesajele de sărbători. Patriarhul Daniel a transmis mesajul Iubirea răstignită învinge păcatul, iadul şi moartea.

Citiţi aici Scrisoarea Pastorală a Patriarhului Daniel cu ocazia Paştilor.

http://basilica.ro/mesaj-de-sfintele-pasti-2017-video/

Mitropolitul Andrei a întâmpinat în jurul orei 22, avionul care a transportat Lumina Sfântă de la Biserica Sfântului Mormânt din Ierusalim, pe Aeroportul Internaţional din Cluj, după care a transmis-o mai multor zeci de prelaţi din eparhiile arondate.

Preoţii au luat în grabă lumina, în candele, lumânări, felinare sau alte mijloace tradiţionale sau moderne, au salutat capul bisericii după rânduieli şi au fugit la maşini. Unii aveau de condus peste 100 de km, la Bistriţa sau spre Maramureş.

Lumina sfântă s-a aprins în biserica din Ierusalim în jurul orei 14, cum se întâmplă în mod miraculos de secole. Patriarhul Ierusalimului a împărţit-o inclusiv reprezentantului Patriarhiei Române, care a transportat-o la Bucureşti. Un număr de 4 aeronave particulare au pornit apoi de pe aeroportu Otopeni către Banat, Ardeal şi Moldova, pentru a duce la sediile mitropoliilor regionale, pentru sluiba Învierii.

Însoţit de un subor de preoţi din mitropolia Clujului, ÎPS Andrei a dat lumină la miezul nopţii Alteţelor Regale Margareta şi Radu Duda, prezente în prima parte a liturghiei.

Mitropolitul a fost asaltat de enoriaşi, care doreau să ajungă direct la sursă pentru gestul simbolic al aprinderii lumânării.

Un rezumat al Pastoralei de Paşti a fost rostit de mitropolitul Andrei, textul integral urmând să fie prezentat în slujba de duminică. Tema din acest an al mesajul pascal transmis de mitropolit credincioşilor este imaginea bună şi imaginea rea din mijloacele de informare de pe internet.

Slujba de Paşte s-a încheiat în jurul orei 1,30, cu ocolirea Catedralei Mitropolitane, alături de mitropolit fiind Vakar Istvan, vicepreşedintele Consiliului Judeţean, singura autoritate publică prezentă din judeţ.

BABY EXPO

BABY EXPO
Reclama 300x250 mapamond

Știri calde

2 reclame x 125 Vreau pizza
box 300x250 Kiss
box 300x250 Horion

PRIETENII NOŞTRI: