Procesul cuponarilor păgubiţi de Horia Simu la Elcond Zalău comportă probleme tehnice deosebite privind citarea părţilor

Scris de Mihai Bacalu la 11 Feb 2017, ora 10:55

Peste 4 ore a durat apelul persoanelor păgubite prezente vineri la Curtea de Apel din Cluj, în procesul de gestiune frauduloasă a firmei Elcond Zalău, printre inculpaţi numărându-se şi afaceristul Horia Simu, implicat şi în dosarul retrocedărilor.

Potrivit procurorilor, acţionarii minoritari ar fi în număr de 7107. Instanţa a ncercat să găsească o modalitate de a anunţa toate părţile vătămate, pentru a le înregistra pretenţiile civile. Potrivit avocatului Mihai Neamţu, unul dintre apărătorii inculpaţilor absenţi, o parte dintre păgubiţi ar fi decedat.

Anchetatorii i-au trimis în judecată vara trecută pe Horia Simu Şchiopu, Ghiorghe Avasilicioaie şi Radu Ardelean, pe care i-au acuzat pentru devalizarea celei mai importante fabrici de conductori emailaţi din ţară, Elcond Zalău. Inculpaţii ar fi acţionat în anul 2004, când au transferat activele fabricii către Cuprom şi Nordexomanufacturing.

Juristul pensionar Sorin Ioan Boldea a venit de la Bucureşti, unde trăieşte de jumătate de secol, pentru a urmări procesul, deşi are o vârstă apreciabilă, 78 de ani. Acesta ne-a relatat despre faptul că a fost citat toamna trecută. Ne-a declarat că a depus cupoanele familiei după revoluţie la firma Elcond, ştiind de la directorul fabricii că este o prosperă societate. Nu s-a decis ce sumă să pretindă. O parte dintre cei prezenţi s-au orientat către valoarea de 25.000 de lei pentru un cupon.

Lista completă a persoanelor păgubite poate fi consultată aici

Mai multe articole

BABY EXPO

BABY EXPO
Reclama 300x250 mapamond

Știri calde

2 reclame x 125 Vreau pizza
box 300x250 Kiss
box 300x250 Horion

PRIETENII NOŞTRI: