Veste excelentă pentru toţi olimpicii din România

Scris de Gabriel Adam la 24 Feb 2017, ora 10:00

Tinerii care au obţinut locuri fruntaşe la olimpiadele naţionale şi internaţionale ar putea primi, începând din toamnă câte 3.500 de euro, la care s-ar putea adăuga încă 5.000 de euro dacă vor lucra în echipe de câte cinci, potrivit unei note prezentată ieri de ministrul Cercetării, Şerban Valeca.

”În vederea creşterii competitivităţii în învăţământul superior şi stabilirea tinerilor dotraţi în ţară şi pentru întinerirea forţei de muncă în cercetarea românească, am venit cu o notă şi apoi o să venim cu o reglementare privitor la acordarea unui grant de cercetare pentru olimpicii români care au obţinut locurile 1, 2 şi 3 la olimpiadele internaţionale şi naţionale. E vorba de un grant de 3500 de euro pe an şi pentru echipe de cinci olimpici care vor face modele experimentale încă 5.000 de euro”, a spus în debutul şedinţei de Guvern Şerban Valeca.

Ministerul Cercetării şi Inovării a prezentat şi condiţiile în care tinerii pot primi finanţare nerambursabilă. ”Condiţionalităţile vor fi să urmeze o universitate în ţară şi să lucreze până la 10 ani într-o unitate de cercetare-dezvoltare-inovare, adică universitate sau institut. Cred că pentru stabilitatea acestor creiere în România, o sumă estimată maximală pentru anul 2017-2018 de 1,4 milioane de euro, probabil că nu se va ajunge aici, nu ştiu dacă toţi vor rămâne să acceseze acest program, nu e un efort bugetar foarte mare pentru ministerul nostru şi o să supun aprobării Guvernului acest lucru, urmând să vin cu actul normativ”, a mai spus Valeca.

Mai multe articole

BABY EXPO

BABY EXPO
Reclama 300x250 mapamond

Știri calde

2 reclame x 125 Vreau pizza
box 300x250 Kiss
box 300x250 Horion

PRIETENII NOŞTRI: